Ugreit Music

Frugaard

Etter tyve år i musikkbransjens kulisser som musiker, låtskriver og produsent for en rekke anerkjente artister som Unni Wilhelmsen og Josefin Winther er Frugaard, eller Reidar F. Opdal, endelig klar med sitt norskspråklige debutalbum “Egentlig”.

Musikalsk beveger utgivelsen seg i et rått men varmt landskap der akustiske og elektroniske elementer smelter sammen med modulærsyntese i spissen. Albumet handler om å være menneske i dag, om de indre kreftene som virker i hver og en, om tosidighet, om lys og mørke, om sårbarhet i møte med verden og seg selv. Med dette som utgangspunkt er ”Egentlig” et unikt men også særs viktig bidrag til norsk musikk.

Etter 20 år og med to spellemannspriser på nakken er han endelig klar for å ta steget frem som artist. Debutsingelen “Drømmen” mottok strålende omtaler både i inn og utland og det internasjonale musikknettstedet bee.hype, ved Edvard G. Dillner, skriver blant annet:

“A musical journey into the unknown within. Frugaard’s debut single “Drømmen” kicks off brutal. The raw crunchy drums can make us think about Kanye West’s more aggressive productions. But hold on! When the guitars and synths sets in the mood changes. The harmony increases and the euphoria is complete.”

stream

 

Frugaard er gjennom sitt arbeid blitt kjent som en utrolig dyktig låtskriver og sier selv dette om hvorfor han har valgt å skrive på norsk:

“– Jeg hadde nok en plan om å skrive på engelsk. Men så oppdaget jeg at jeg ikke klarte å finne de rette ordene. Engelsk fungerte ikke i den settingen jeg ønsket. Det å skrive «elske» i en norsk tekst er ganske sterkt, mens engelske tekster flyter over av «love». Derfor valgte jeg å skrive på norsk fordi det også tvinger meg til å tenke nøyere gjennom hva jeg ønsker å formidle.”

Frugaard – Egentlig