Ugreit Music

Frugaard – Egentlig

Frugaard-Egentlig

Innspillingen av “Egentlig” har på mange måter vært et kunstnerisk og sosialt eksperiment. Artist og produsent var i forkant gode venner, men hadde aldri jobbet i den konstellasjonen som skulle komme. Frugaard var dessuten bare et navn og mange låter, ikke en artist med en tydelig identitet eller målsetning om hvem eller hva han skulle være. 

Frugaard sier følgende om prosessen i studio: “Da arbeidet begynte i studio, hadde vi ingen konkrete referanser, eller sounds vi var ute etter å lage, og vi bestemte oss for å stole på at prosessen, ville lede oss dit vi skulle, at våre erfaringer og intuisjoner og kjærlighet til musikk ville, og skulle være utgangspunktet for hvordan albumet låter.”

Etter utgivelsen har Frugaard og debutalbumet “Egentlig” fått srålende omtaler og anmeldelser i både inn- og utland. 

“Albumet er både nydelig, nært og ekte og Frugaard strør om seg med varme og kjærlighet til menneskeheten. Det er sterkt og godt å høre på, og det berører kroppens nerver på en herlig og befriende måte. Hvis vi skal trekke frem tre låter fra albumet vil det være, «Drømmen» som er en kraftfull, særegen, euforisk og samtidig stillferdig perle pakket inn i et mesterlig lydbilde. Den neste er tittelsporet, «Egentlig» med en sterk og ærlig tekst i et nydelig og herlig balansert lydbilde som bare vokser og vokser for hvert lytt – skjønt! Den siste låten vi vil trekke frem er «Tiden» som er den mest oppløftende låten på albumet. Her kjenner man på både lys og håp og ikke minst bedre tider i et kjærlig og fengende lydbilde.” NPS MUSIC

“Albumet har absolutt noen fulltreffere, men det krever noen gjennomlyttinger. Det som kan virke som litt kitchy kakepynt i første omgang, viser seg å lodde dypere enn som så, og oppleves mer fullendt for lytteren med tid.”  Edvard G. Dillner(Subjekt.no)